About

Nederlandsk Gjeterhund – Schapendoes
Hei! Våre Schapendoes hunder heter Rover og Ikaros.
Rasen er: Nederlandsk Schapendoes Gjeterhund

Dutch Schapendoes Rover and Ikaros

Fargen er brun; noe som er uvanlig for rasen, men vi liker denne fargen best!

Ta en titt omkring på vår blogg, og glem ikke å kikke innom Rover og Ikaros` sider.

Vi blir også glade om dere vil dele på sosiale medier, kommentere og også gjerne skrive artikler på våre Schapendoes gutters blogg. (Dersom artiklene er dyre-relaterte) 🙂 (Uansett dyr – hunder, katter, jungel dyr etc.)

Nederlandsk Schapendoes.

Schapendoes er en gjeterhund med opprinnelse i Nederland, der den har har vært brukt av sauegjetere siden slutten av 1800-tallet.

Rasen har trolig et felles opphav med bearded collie, owczarek nizinny, bergmasco, puli, briard og lignende gjeterhunder. I de tyske distriktene Hessen, Odenwald og Niederrhein fantes det også en variant av typen kalt tysk gjeterpuddel.

Rasen er fortsatt en populær gjeterhund, vakt– og familiehund i Nederland], men den er relativt lite kjent utenfor hjemlandet. (2014 – Man begynner litt etter litt å «få øynene opp» for denne rasens mange gode egenskaper også utenfor Nederland)

Hunderasen som sådan regnes som grunnlagt av P.M.C. Toepoel under andre verdenskrig, da han startet et avlsprogram med tanke på å redde typen som på denne tiden var i ferd med å dø ut.

Den første raseklubben ble grunnlagt i 1947 og rasen fikk en midlertidig anerkjennelse fra Raad van Beheer (nederlandsk kennelklubb) i 1952. Den første rasestandarden var klar i 1954, samtidig med at stamboka ble åpnet.

Fédération Cynologique Internationale (FCI) er topporgan for en rekke nasjonale kennelklubber rundt om i verden, inkludert Norsk Kennel Klub i Norge og de andre kennelklubbene i Norden.) FCI anerkjent rasen endelig i 1971.

Rasens temperament

Rasen er vennlig og har et rolig gemytt – de er svært vennlige mot både barn og voksne.

De er også svært lærevillige, lekne og intelligente. Men den er også en gjeterhund, og trenger å få rikelig med mosjon. De liker å jobbe.

Ved å drive hundesporten Agility får Schapendoes hundene god mosjon. Samtidig får de både jobbe og ha det moro – på en gang. Agility er så gøy for en Schapendoes at den anser det for å være en belønning! 🙂

Egenskaper: gjeterhund, vakthund, familiehund
Videoer av Schapendoes guttene våre
Schapendoes Brothers Play Around in the Snow 🙂

21. januar 2015. Våre kjære Schapendoes brødre leker rundt omkring i snøen som ligger i vår hage. De «elsker» snø – Ikke jeg!

16. juli 2014. Våre Schapendoes hunder fikk seg et hav bad etter dagens Agility trening.

Resulter og kritikk fra en hundeutstilling for våre Schapendoes gjeterhunder:
13. juli 2014Rovers resulter og kritikk fra en hundeutstilling.
Kritikk:
Ex. type – G size – Ex. head/expr. – G. top line – Corr. top line – Corr. prop. G. angel – Sound movement – Ex. Coat
Resultat: EX, CK, BIR, CERT
13. juli 2014Ikaros` resulter og kritikk fra en hundeutstilling.
Kritikk:
Corr. type – Big size – Ex. head/expr. – G. neck/top line – Corr. angel – G. movement – Changing coat
Resultat: EX, CK, BIR junior, Res. CERT

10/7 2014 Bading i Hellefjorden, Kragerø

Prøver å få våre Schapendoes gutter til å hoppe uti den varme Hellefjorden – uten å lykkes denne gangen. – Vi skal nok prøve igjen! 🙂

Ikaros er 10 måneder i dag. (9. mars 2014) Vi har vært og trent utstilling, for nå skal vi stille ut på «alvor», gutten er blitt unghund! Men først har vi vært på lydighets-kurs 3 mandagskvelder – og har 2 kvelder igjen.

Her er et lite klipp fra kurset. 🙂 (Rover og Kurt trente agility) – og video fra den treningen kan du finne her: Agility trening blant venner i vår hundeklubb Arendal og Omegn Hundeklubb (AOH)

2014 har vi startet med en skogstur i 7 varmegrader nå i januar. Det gav våre gutter anledning til å bade, noe de elsker!!!

2013 har vært et veldig bra år for oss, og våre kjære "Schappe" gutter!

27.12.2013 leker våre kjære Schapendoes gutterRover og Ikaros, inne i stua. Rover må akte halen sin – Ikaros griper tak i det han klarer å få fatt i, det være seg skjegg, buk eller som i dette tilfellet; halen. Rover er (og har alltid vært) snill med sin lillebror fra dag én. Ikaros har fått lov til og «herje» vilt med han. Dog er det Rover som nesten alltid er den som inviterer til lek.

Vi har så smått begynt å stille ut hundene våre.

Den 12. oktober 2013 fikk Rover sitt første CERT i Letohallenpå sin aller første utstilling! Dessverre kunne vi ikke filme da, men denne helgen fikk vi filmet da Ikaros ble BIR og BIG 3 på valpe-showet i Skjærgådshallen i Langesund 🙂 Dette er del 2 av valpe-showet – hvor vi blir 3. best i gruppen.

Våre Schapendoes gutter har funnet oppskriften på en god morgenstund 🙂
Min kjære Schapendoes valp Rover har det gøy!
Som valp (22. august 2012) bader Rover her i Hellefjorden, Kragerø
Schapendoes guttene Urtehagen K. Lappacea Rover & Urtehagen I. Magnifica Tzhar Drillo

Første natten Rover sov hos oss, lå jeg (Kurt) alene sammen med han på en madrass på sofaen. (3. juni 2012) Han lå i sitt bur tett inntil mitt hode. Virket som han følte seg trygg.
Og, dagen etter at han kom til oss, fikk han hilse (på en skikkelig måte) på sin storebror (halvbror) Tzhar Drillo.

Reklamer